Iranian Beluga opskrift

Iranian Beluga opskrift

Apr 18, 2024Kostadin Pashev

Ingredienser


• 20 små nye kartofler, ensartede i størrelse
• 1 kop creme fraîche
• 2 spsk frisk purløg, finthakket, plus ekstra til pynt
• 50 gram Beluga kaviar
• Salt (efter smag)
• Friskkværnet sort peber (efter smag)
Instruktioner
1. Forbered kartoflerne
• Vask de nye kartofler grundigt for at fjerne snavs. Læg dem i en stor gryde og dæk med koldt vand. Tilsæt en generøs knivspids salt.
• Bring vandet i kog ved høj varme, reducer derefter varmen til medium og lad det simre, indtil kartoflerne er møre, når de stikkes igennem med en gaffel, ca. 15-20 minutter afhængig af størrelsen.
• Når de er kogt, drænes kartoflerne og lad dem køle lidt af, indtil de er overskuelige at håndtere. Lad dem ikke køle helt af; de skal være lune ved servering.
2. Forbered kartoffelbundene
• Skær en lille skive af bunden af hver kartoffel, så de kan ligge fladt på en tallerken uden at rulle.
• Skær den øverste tredjedel af hver kartoffel af og brug en lille ske eller melonballer til at øse lidt af kødet ud for at skabe et lille hulrum. Pas på ikke at trænge igennem bunden.
• Krydr indersiden af kartoflerne let med salt og peber.
3. Tilsæt Crème Fraîche og purløg
• I en lille skål blandes creme fraichen med finthakket purløg. Smag til med lidt salt og peber efter smag.
• Hæld eller rør en lille mængde af creme fraîche-blandingen ind i hulrummet på hver kartoffel.
4. Top med Beluga Caviar
• Hæld forsigtigt en lille mængde Beluga-kaviar oven på cremefraichen i hver kartoffel. Kaviaren skal være stjernen, så sørg for, at der er en generøs mængde på hver enkelt.
5. Pynt og server
• Pynt hver kartoffel med et drys af det resterende hakkede purløg.
• Anret kartoflerne på et serveringsfad og server straks, mens kartoflerne stadig er lune.
Tips
• Sørg for, at kartoflerne ikke er for varme ved servering, da for høj varme kan påvirke kaviarens delikate smag.
• Hvis du ikke har en sprøjtepose til creme fraichen, fungerer en lille ske fint, eller du kan klippe hjørnet af en plastikpose.
• Denne forret passer vidunderligt sammen med en afkølet, tør Champagne eller en sprød hvidvin, som komplementerer smagen uden at overdøve dem.

More articles